Sivut

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Todella suklaiset muffinssit (gluteeniton)

Näiden ohjeen löysin netistä useammaltakin eri sivulta. Tämä on hyvin helppo ohje, kun ei vatkatakaan tarvitse.



Amerikkalaiset suklaamuffinssit

100g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tumaa suklaata rouhittuna (minä laitoin noin 120 g ja käytin kahta eri laatua)

Sekoita voi, sokeri ja kananmunat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito, ja viimeisenä suklaarouhe.

Laita taikina vuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 min.

Jätin vähän suklaarouhetta laittamatta taikinan sekaan, ja ripottelin ne muffinien päälle ennen uuniin menoa. Näin pinnasta tulee kauniimpi.




5 kommenttia:

  1. Näitä on kyllä ihan pakko kokeilla! Kait nää reseptit toimii tavallisillakin jauhoilla?

    VastaaPoista
  2. En oo kokeillu, mutta uskoisin, että toimii. Tuuhan kertomaan, miten onnistu, jos testaat :)

    VastaaPoista
  3. Toimi oikein hyvin, ja tumman suklaan lisäks laitoin valkosuklaatakin. Onpahan muuten herkullisia ja suklaisia! :P

    VastaaPoista
  4. Tulipas maukkaita ja murenevia :D
    Ovat jotenkin kevyempiä, kun ihan perinteisellä vatkausmenetelmällä tehdyt! Tein kaurajauhoja käyttäen, puolet ja puolet, siis gluteiinittomana.

    VastaaPoista