Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

Gluteenittomat valkosuklaiset kaura-puolukkamuffinit

Kokeilin tänään tämmöisiä. En ole ihan täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta ihan syötävän hyviä näistä tuli. Kun teen näitä seuraavan kerran todennäköisesti koetan vähän muokata tätä ohjettani.

Tarvitset:
2 munaa
2 dl sokeria (jos käytät sokeroituja puolukoita voit vähentää sokerin määrää vähän)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl ruokakermaa
1 dl vettä
vähän vajaa ½ dl rypsiöljyä
130 g valkosuklaata (tai himpun alle - tämä kokki söi palasen ennen levyn murskaamista :) )
2 dl puolukoita (käytin pakastettua puolukkasurvosta)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko tai raasta valkosuklaa. Sekoita vesi ja ruokakerma.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta, vesi-kermaa, valkosuklaa ja puolukoita. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 - 25 min.
Mulla tuli 18 kpl tällä ohjeella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti