Sivut

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Mustikka-valkosuklaa -rahkakakku


Tämä lahopää ei muistanut ostaa kaupasta gluteenittomia keksejä eikä tuorejuustoa, mutta kyllä kaapista löytyvillä aineilla kivan kakun sai aikaiseksi.

Mustikka-valkosuklaa -rahkakakku näkkileipäpohjalla

Pohja
150 g gluteenittomia näkkileipiä
2 rkl sokeria
75 g voita

Täyte
2 dl creme vanilla
500 g maustamatonta rahkaa
levy (130 g) valkosuklaata
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
5 dl mustikoita

Murskaa näkkileivät. Sekoita murujen sekaan sokeri ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vatkaa creme vanilla vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri, vaniljasokeri ja rahka. Sekoita tasaiseksi.
Sulata valkosuklaa ja lisää se rahkaseokseen.
Keitä mustikoita hiljalleen kattilassa muutamia minuutteja, jotta mustikoiden rakenne menee rikki ja sulata lionneet liivatelehdet niiden sekaan. Kaada rahkaseoksen sekaan ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna olla jääkaapissa yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti