Sivut

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Siemennäkkäri 2

Olen tähän asti tehnyt siemennäkkärini tällä blogistani löytyvällä ohjeella. Tänään kokeilin kuitenkin useammassa paikassa törmäämääni versioon, jossa käytetään kananmunaa.


Tämäkin oli ihan hyvää, mutta pidän enemmän siitä aiemmasta versiosta. Kananmuna maistuu läpi tässä näkkärissä jonkun verran.

Mutta nopeasti tämäkin katoaa :) Ei se siis pahaa ole.






Siemennäkkäri 2

3 kanamunaa
1 dl seesaminsiemeniä
1,75 auringonkukansiemeniä
0,5 dl rouhittuja pellavansiemeniä
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 rkl semperin vaaleaa jauhoseosta tai muuta gluteenitonta jauhoa

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä taikina paperin päälle ohueksi tasaiseksi levyksi.
Helposti tasaisen levyn saat, laittamalla massan päälle leivinpaperin ja kaulimalla pehmeästi sen päältä, Sitten vain paperi varovasti pois.
4. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
5. Leikkaa levy heti paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä.









2 kommenttia:

  1. Mä en oo vielä koskaan tätä kokeillut, mutta ehkäpä joskus on kokeiltava kun kaikki tästä tuntuu tykkäävän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Epäilevä miehenikin tykästyi siemennäkkäriin ja jopa pyysi, että tekisin sitä lisää :)

      Poista