Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Ihana mansikkasuklaakääretorttu (ja asiaa ristiäiskakusta)


Viime viikonloppuna tein kakun ystäväni lapsen ristiäisiin.

Kakkupohjana oli 7 munan kakkupohja, 70% ohjeella - ohje täällä.

Ja kakuntäytteinä oli mansikka- ja suklaamousset, joihin - ohjeet täällä. Mousseista riitti yhteen 28 cm vuokaan, ja kahteen 12 cm vuokaan. Molempia yksi kerros per kakku.

Ison kakun kuorrutus ennen sokerimassaa tapahtui maailman parhaalla kakun kuorrutteella.

Viime viikon sunnuntai oli muuten varsin kuuman kostea päivä, ja meinasi harmaita hiuksia tulla, kun kakku alkoi hikoilla heti jääkaapista pois ottamisen jälkeen.  Olin varma, että kakkukuvun alla tuo kakku kuolisi.
Kuljetus Turkuun meni sitten raollaan olevassa kylmälaukussa ilman kakkukupua, ja kuulemma kakku selvisi hengissä perille.


Mansikka-valkosuklaakuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
300 g mansikkatomusokeria
100 g tomusokeria
150 g pandan valkosuklaata

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokerit, ja vaahdota ilmavaksi.
3. Sulata valkosuklaa, ja lisää se kuorrutteen joukkoon. Sekoita.
4. Kuorruta kakku.

Kuorrutetta jäi yli, ja päätin kokeilla, sitä kääretortuntäytteeksi suklaaganachen kanssa. Kannatti. Tuli hyvää.

Kääretortusta tein tarkoituksella tällä kertaa ohuemman.


Ihana mansikkasuklaakääretorttu

3 kananmunaa
noin 1,2 dl sokeria
noin 1,3 dl semperin gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus
noin 1 dl mansikkavalkosuklaakuorrutetta
2dl vispikermaa
150 g pandan tummaa suklaata

koristeluun
valkosuklaata

1. Tee ensin suklaaganache. Laita tumma suklaa ja vispikerma kulhoon, ja kuuumenna mikrossa vähän aikaa kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon (varo, ettei kerma kiehu). Siirrä ganache pakastimeen. Ja käy välillä sekoittamassa sitä, ettei se jämähdä reunoille. Tai tee ganache jo edellisenä päivänä - tällöin laita se jääkaappiin.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
3.Tee pohja. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja lisää jauhot varovasti sekoittaen, jottei vaahto laske.
3. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipelllille ja levitä tasaiseksi.
4. Paista uunissa noin 6 minuuttia.
5. Kumoa valmis pohja voi- tai leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
6. Vatkaa kunnollla kylmennyt suklaaganache vaahdoksi (pitää olla jääkaappikylmää).
7. Levitä pohjan päälle ensin ohut kerros mansikkavalkosuklaakuorrutetta ja sitten suklaaganachea. Lopulla ganachella kuorrutetaan torttu.
8. Kääri rullaksi, ja kuorruta ganachella haluamallasi tavalla. Mä yritin pursittaa, mutta mun pussi hajosi, joten päädyin levittämään suklaakuorrutteen veitsellä.
9. Koristele pilkotulla valkosuklaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti