Sivut

tiistai 11. elokuuta 2015

Pellillinen piirakkaa riisi-kana-kananmuna -täytteellä


Töihin evästä miehelle. Mitähän sitä keksis? Jotain mitä vois leipoa? Kyllä, suolainen piirakka. Tämä on sen verran täyttävää, että pala tätä toimii erinomaisesti lounaana.



Pellillinen piirakkaa riisi-kana-kanamuna -täytteellä

Pohja:
2,5 dl maitoa
0,5 pss kuivahiivaa
2.5 dl kaurahiutaleita
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
100 g voita

Täyte
4 paistettua (ja maustettua) broilerin ohutleikettä
1,5 dl risottoriisiä (+ vettä keittämiseen)
2 pientä porkkanaa
1 pieni punasipuli
2 keitettyä kananmunaa
100 g juustoraastetta
mausteita maun mukaan.

voiteluun kananmuna

1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi
2. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja kaurahiutaleet
3. Sekoita kuivahiiva muutamaan desiin jauhoja ja alusta taikinaan.
4. vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja vähitellen. LIsää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi.
5. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassatäytteen valmistuksen ajan.
6. Keitä riisi kypsäksi.
7. Leikkaa broilerin ohutleikkeet kuutioiksi, pilko sipuli pieneksi, raasta porkkanat ja leikkaa kananmunat kuutioiksi. Sekoita riisin joukkoon.
8. LIsää täytteen sekaan myös juustoraaste, ja mausta täytettä halutessasi.
9. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se kahteen osaan, noin puoliksi. Toinen puolikas saisi olla hieman toista isompi.
10. Kaulitse isompi taikinapala pellin kokoiseksi levyksi ja laita leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. 
11. Levitä taikinalevyn päälle täyte, mutta jätä reunoihin hieman tyhjää.
12. Kaulitse toinen taikinapala ja nosta täytteen päälle. Taittele pohjan reunat kansilevyn päälle
13. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pintaan haarukalla muutamia reikiä.
14. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkaa alimmalla ritilätasolla noin 30 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti