Sivut

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Mansikkainen hyydykekakku (gluteeniton)

Juhannuksena meillä herkuteltiin muun muassa tällaisella ihanalla kakulla. Ohje on hieman muunneltu täältä löytyvästä fresitakakku ohjeesta. Koristeluun käytin valkosuklaakermavaahtoa ja mansikoita, ja sain palautetta, että se valkosuklaakerma oli niin hyvää, että sitä olisi voinut olla reippaasti enemmänkin.



Mansikkainen hyydykekakku (gluteeniton)

Pohja
200 - 225 g vilhelmiinakeksejä (ohje)
40 g voita

Täyte
3,5 dl mansikoita soseena (käytin tuoreita - pakastetutkin käynevät)
1,5 - 2 dl sokeria
1 dl fresitaa
2,5 dl flora vispiä
200 g sitruunarahkaa
noin 2 rkl sitruunanmehua
7 liivatelehteä
Noin 0,5 dl vettä tai mansikkamehua.

Kiille
1 dl fresitaa
1,5 dl mansikkavadelmamehua
3 liivatelehteä
(punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun
Reilusti mansikoita
1 dl kuohukermaa
40 g valkosuklaata

1. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi joukkoon.
2. Levitä leivinpaperilla peitetyn irtoreunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
3. Laita liivatteet kylmään veteen.
4. Soseuta mansikat ja lisää sekaan fresita.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja sitruunarahka.
6. Sekoita mansikka-fresitaseos -kerma-rahkaseoksen kanssa. LIsää sitruunanmehu, Maistele tarvitseeko lisää makeutta tai sitruunaa.
7. Kuumenna vesi tai mansikkamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
8. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.
9. Kiillettä varten laita liivatteeet kylmään veteen.
10. Kuumenna osa mehusta ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää loppumehu ja fresita sekä halutessasi hieman punaista elintarvikeväriä.
11. Kun neste on noin huoneenlämpöistä, kaada se jääkaapissa olleen kakun päälle. Anna hyytyä. Mielellään yön yli, mutta vähintään muutama tunti.
12. Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata valkosuklaa mikrossa. Kaasa valkosuklaa kerman joukkoon.
13. Koristele kakku mansikoilla ja kermapursotuksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti