Sivut

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Gluteeniton kaulittava keksitaikina


Halusin kokeilla uusia muottejani, jotka jostakin ale-laarista mukaani kesällä tempaisin. Tällaisella ohjeella tekaisin kivoja keksejä. Taikina on erittäin helposti muokattavissa ja maustettavissa. Itse jaoin taikinan kolmeen osaan, ja yhden maustoin minttusuklaalla ja minttu-aromilla, toisen valkosuklaalla ja sitruunalla sekä värjäsin keltaiseksi, kolmannen osuuden vain värjäsin elintarvikevärein violetiksi. Käytin arviolta 50 g molempia suklaalaatuja, ja piparminttuaromia sekä sitruuna-aromia laitoin muutamia tippoja.




Gluteeniton kaulittava keksitaikina

250 g voita
200 g sokeria
1 kananmuna
400 g gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(makuaineita ja värejä maun mukaan)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Vatkaa joukkoon kananmuna.
4. Lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää haluamasi makuaineet.
6. Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
7. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
8. Kauli taikina levyksi, ota muotilla keksejä ja paista noin 7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti