Sivut

lauantai 20. syyskuuta 2014

Juustoinen sienipiirakka kaura-porkkanapohjalla (gluteeniton)


Se olis taas ihana syksyinen viikonloppu käynnissä. Olen kovin syksy-ihminen. Rakastan kynttilöitä pimenevissä illoissa, punaviiniä villasukat jaloissa ja sieniä. Nams! Tässä herkullisen juustoisen sienipiirakan ohje.

Pohjaksi kokeilin porkkanaista kaurapohjaa, joka toimi oikein mukavaisesti.




Juustoinen sienipiirakka kaura-porkkanapohjalla (gluteeniton)

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
100 g voita
2 dl porkkanaraastetta
2 rkl vettä
suolaa

Täyte:
6 dl sieniä
1 punasipuli
voita
suolaa
pippurisekoitusta
2,5 dl juustoista ruokakermaa
2-3 dl juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita porkkanaraaste, kaurahiutaleet, jauhot ja suola keskenään.
3. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vesi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
5. Esipaista pohjaa uunissa noin 5-10 min. Esipaiston ajaksi laita foliota taikinan päälle, jotta se pitää muotonsa, eikä reunat tipahda.
6. Valmista täyte.
7. Paista sienet ja pilkottu sipuli voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Kumoa sienet esipaistetun pohjan päälle.
9. Sekoita osa kerman joukkoon munat ja puolet juustoraasteesta. Kaada tasaisesti sienien päälle.
10. Ripottele loput juustoraasteet.
11. Paista uunissa noin 30 min.




Hyvää viikonloppua! Nuo Finlaysonin uudet lautasliinat on ihanat :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti