Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Gluteeniton ranskalainen patonki



Viime viikonloppuna halusin viettää ihanan koti-illan mieheni kanssa. Tätä koti-iltaa sulostuttamassa oli broileri-pekoni-vuohenjuusto -salaattia, valkoviiniä, kynttilöitä ja näitä patonkeja, joihin ohjeen löysin täältä.

Gluteeniton ranskalainen patonki (2kpl)

100 g gluteenitonta jauhoseosta
150 g vettä
1 tl psylliumia
0,75 tl kuivahiivaa
----
0,75 tl kuivahiivaa
1,5 tl ksantaania
300 g gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl suolaa
1 tl etikkaa
0,5 tl soodaa
200 g vettä

1. Sekoita kulhossa viivaan asti aineet (jauhot, vesi, psyllium, hiiva). 
2. Peitä leivinliinalla ja anna olla huoneenlämmössä 2-4 tuntia.
3. Lisää sitten loput aineet.
4. Laita taikina isoon pursotinpussiin. Pursota patongeiksi leivinpaperoidulle pellille. 
5. Peitä liinalla ja anna nousta tunnin verran.
6. Lämmitä uuni 220 asteeseen ja paista patonkeja noin 20-30 min.

Itse en pursottanut patonkeja, vaan jauhojen avulla muotoilin taikinan kahdeksi patongiksi. Lisäksi ennen uuniin menoa tein terävällä veitsellä muutaman viillon ja patongit uuniin laitettaessani  heitin uunin pohjalle myös mukillisen vettä. Ja näin tuli patongeista ihanan rapeita.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti