Sivut

tiistai 19. elokuuta 2014

Marenkikääretorttu punaherukkatäytteellä

Tässähän tää näyttää jopa herkulliselta. Jote se kyllä olikin.
Aina ei voi ulkonäöllisesti leivokset onnistua. Mulla ei lähellekään joka kerta :D
Tässä hyvä esimerkki ei niin kauniista ulkonäöstä.

Pohjan ohje makeaa murmelin täydeltä -blogista.


Marenkikääretorttu punaherukkatäytteellä (gluteeniton)

4 valkuaista
(ripaus suolaa - jätin pois)
Tätä epämääräistä möhkälettä ei ehkä heti kääretortun
palaksi uskois?
1 tl etikkaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoa

täyte:
2 dl kermaa
2,5 dl punaherukoita (ois voinu olla enempikin ehkä)
pari ruokalusikkaa sokeria
vaniljasokeria

1. Uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. sekoita vaniljasokeri ja perunajauhot puoleen sokerista.
3. Vatkaa valkuaiaset ja etikka (ja suola) kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana se toinen puolikas sokerista.
4. Kun vaahto on valmis vatkaa joukkoon vielä loppusokeri, johon vaniljasokeri ja perunajauhot sekoitettu.
5. Levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista voin 15 min.
6. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
7. Kun pohja on valmis, ota uunista ja kumoa sokeroidulle voi - tai leivinpaperille.
8. Anna hengähtää hetki, mutta älä anna täysin jäähtyä, koska marenki kovettuu ja kääriminen mahdotonta.
9. Levitä kermavaahto levylle ja ripottele marjat päälle.
10. Rullaa aloittaen leveämmästä päädystä.
11. Tarjoile heti.



Kaunista, eikö? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti