Sivut

tiistai 12. elokuuta 2014

Juureskakku (maidoton, munaton ja gluteeniton)

Siitä onkin vierähtänyt jo tovi, kun viimeksi olen tänne mitään päivitellyt. Kokeilin tuossa jokunen hetki sitten tehdä juureskakkua metodilla - tee kakku aineista mitä kaapista löytyy ja käytä pian pilaantuvat pois. Tällainen kakku siitä syntyi.


Juureskakku (maidoton, munaton ja gluteeniton)

5,5 dl juuresraastetta (mulla oli porkkanaa ja lanttua)
3 dl fariinisokeria
noin 0,5 dl siirappia
1,5 dl kauramaitoa
2 dl rypsiöljyä
5,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Kuorrutus:
noin 2 dl tomusokeria
noin 2 rkl vettä

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele vuoka ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla.
3. Sekoita kauramaitoa, öljy, siirappi ja vaniljasokeri.
4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään.
5. Yhdistä nesteet ja kuivat aineet, sekoita hyvin.
6. Lisää joukkoon raaste ja sekoita.
7. Kaada vuokaan, ja paista 175 asteessa noin 45 min.
8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan, kumoa kakku ja anna jäähtyä kunnolla.
9. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokerin sekaan vettä - vähän kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan juoksevaa.
10. Kaada kakun päälle haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti