Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2013

Marianne-valkosuklaa kääretorttu

Tämä gluteeniton herkku syntyi viime viikonlopun makeaksi piristykseksi.

Kääretorttupohja
4 kananmunaa 
1,5 dl sokeria
vähän vaniljasokeria 
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta 
2 rkl tummaa kaakaojauhetta


Täyte+kuorrute

2,5 dl creme vispiä 
130 g valkosuklaata 
sopivasti mariannerouhetta (käytin itse noin puoli pussia) 
(suklaakastiketta)

Valmistusohje:
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe
3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi
4. Lisää kuivat aineet.
5. Kaada uunipellille ja paista 8-10 minuuttia
6. Uunista otettua kippaa levy sokeroidun voipaperin päälle

7. sulata valkosuklaa mikrossa (miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen)
8. vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu valkosuklaa sen joukkoon.
9. ota sopivaksi katsomasi määrä kerma-suklaa -seosta erilleen kuorrutusta varten
10. sekoita täytteen sekaan mariannerouhe

11. levitä täyte kääretorttu levyn päälle ja rullaa paperin avulla rullaksi. Laita jääkaappiin.

12. Jonkin ajan kuluttua koristele kerma-suklaa -seoksella, mariannerouheella ja suklaakastikkeella, ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti