Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2013

Italialainen suklaakakku

Eilen teki jälleen mieleni leipoa. Kaapistani löytyi levy tummaa suklaata, joten päätimpä googlailla mitäpä hyvää siitä tekisi. Törmäsin italialaisen suklaakakun ohjeeseen, ja koska minulla sattui olemaan myös tomusokeria jäljellä juurikin tuo 200 grammaa, meni tämä kakku kokeiluun. Ja kannatti.


Ainekset:
200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunan keltuaista
200g tomusokeria
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunan valkuaista


1.Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa eli astiassa kuumenevan veden päällä. Siirrä astia pois vesihauteesta, kun suklaa on sulanut, sekoita ja anna jäähtyä (esimerkiksi siirtämällä astia nyt kylmään veteen).
2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja seulo joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri.
3. Sekoita keltuaisvaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon.
4. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm) ja leikkaa leivinpaperista pohjalle vuoan pohjan kokoinen pyöreä pohja tai jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi pohjaan reunojen yli ja kiinnitä vasta sitten reunat. Leikkaa ulkopuolelta ylimääräinen paperi pois. Voitele reunat ja sirottele reunoille rouhittua pähkinää.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista torttua 180 asteessa 20-30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi ja pehmeäksi. Jos kakku kypsyy liikaa, siitä tulee kuiva. Jäähtyessään kakku kiinteytyy, mutta jää rakenteeltaan suklaamaisen pehmeäksi. Tarjoa kylmänä. Pinnan voit hunnuttaa kevyesti tomusokerilla.

Suklaatorttu sopii keliaakikolle, ja jos käytät laktoositonta suklaata ja margariinia, myös laktoosi-intolerantikolle.

Ohje on Giovanna Folonarin keittokoulusta, Ruffinon viinitilalta Toscanasta Italiasta.


Kuva ei valitettavasti ole kovin kaunis, kun kakun ihanan rapea pinta vähän hajoili.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti