Gluteeniton ja maidoton piparitaikina
125 g maidotonta margariinia
1,25 dl sokeria
0,75 dl siirappia
0,5 tl suolaa
2 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
1 muna
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä kädenläpöiseksi
2. Sekoita jauhot ja sooda keskenään, ja lisää ne ja kananmuna siirappi-mausteseokseen. Sekoita.
3. Siirrä taikina jääkaappiin mielellään yön yli, tai vaikka pakasta myöhempää käyttöä varten.
4. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä, ja ota muotilla pipareita.
5. Siirrä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Tuli todella ilmavia ja superhyviä! Jauhoja laitoin hieman enemmän, kun tuntui löysältä. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista