Sivut

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Gluteenittomat Vilhelmiinakeksit

Kyllästyin kaupan gluteenittomiin kekseihin jo joulun alla, ja tein joulupiparit itse. Nyt ajattelin, että jospa muutkin keksit onnistuisivat myös gluteenivapaina.

Wilhelmiinat ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan järjettömän hyviä keksejä, ja ne onnistuivat myös gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella.




Wilhelmiina-keksit:

200g voita
1 keltuainen
2 dl sokeria
reilu 2 rkl siirappia
6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 rkl soodaa
1 rkl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 - 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, sooda ja vaniljasokeri.
Vatkaa toisessa astiassa pehmeä voi, keltuainen, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
Lisää voivaahdon joukkoon jauhot.
Tee pellille leivinpaperin päälle pellin pituisia tankoja. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa. (Mie tein kaksi pellillistä. Molemmilla pelleillä 3 tankoa.)
Paista uunissa noin 15 min.
Leikkaa lämpiminä paloiksi. Perinteisesti wilhelmiinat leikataan vinoittain.

18 kommenttia:

  1. Kokeiltu on jo kaksi kertaa, toimiva resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma :) kiva kuulla, että resepti on päässyt käyttöön.

      Poista
  2. Ihana resepti, toimii hyvin! Laitoin 5dl tummaa jauhoseosta ja 2dl sekoitus muita gluteenittomia jauhoja. Erittäin hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) mukava kuulla.

      Ja nää on tosiaan mustakin ihan loistavia.

      Poista
  3. Aivan ihania! :) Tulee tehtyä toistekin. Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oot löytänyt reseptin :) (ja minä tämän kommentin vasta nyt :O )

      Poista
  4. Nämä ovat parempia kuin tavan vehniksistä tehdyt :D mutta onneksi niin! Gluteenittoman perheenjäsenen vuoksi on kiva löytää maukkaita reseptejä joista kaikki tykkää ja joista tulee tarpeeksi että on kaikille (ei tarvitse olla omaa "erikoisannosta" jossain sivupöydällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva että oot löytänyt tämän(kin) ohjeen.

      Meillä mä olen ainoa gluteeniton, mutta kaikki leivotaan gluteenittomasti, ja ei oo montaa semmosta, mihin enää gluteenijauhoja kaipaisi.

      Poista
  5. Mie kokeilin tänään näitä ja mie en saanu onnistumaan. Maistuvat ihan kamalilta ja koostumus on kauheen mureneva. Tein ihan ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kuulla, valitettavasti tämä kommentti oli jäänyt huomaamatta samoin kuin kaikki tän jälkeenkin tulleet. Jostain syystä ei sähköposti enää ole ilmoittanut kommenteista.

      Mä en ole tällä ohjeella kertaakaan epäonnistunut, mutta toki vika voi olla reseptissä. Pahoittelen.

      Poista
  6. Käytitköhän liikaa soodaa. Itse tein jouluksi kaksi annosta ja olivat hyviä. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla 😊 ja liika sooda todellakin on voinut olla edellisen epäonnistujan syynä

      Poista
  7. Kuuluuko tankoja "litistää" vähän samalla tavalla kun vehnäjauhoista näitä tehdään?

    VastaaPoista
  8. Minkä firman jauhoseosta käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt näitä wemperin FIN mixillä, Pirkan ja sunnuntain vaaleilla seoksilla.

      Poista
  9. Tosi hyviä gluteenittomia pikkuleipiä ❤

    VastaaPoista