Sivut

torstai 21. heinäkuuta 2016

Kääretorttu


Kun tekee mieli nopeaa hyvää, on kääretorttu oiva ratkaisu. Väliin käy ihan pelkkä hillokin. Minä laitoin tällä kertaa myös hieman kuohua ja rahkaa, kun sattui avattu kuohu kaapissa olemaan.

Kokonaisuudessaan tortun tekoon ei mene puolta tuntiakaan, ja sen verran hyvää tämä on, että ihan vieläkin nopsempaan torttu tarjoiluastialta katoaa. Näin kävi ainakin meillä.

Kääretorttu (gluteeniton)

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin sunnuntaita tällä kertaa)
1 tl leivinjauhetta

täyte
lettuhilloa (tai jotain muuta hilloa)
0,5 dl flora kuohua
125 g maitorahkaa
sokeria

paperille
sokeria
strösseliä

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita leivinjauhe gluteenittomien jauhojen joukkoon.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita joukkoon (vatkasin kevyesti) kuivat aineet.
5. Kaada leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja paista noin 6-8 minuuttia.
6. Sillä välin aseta pöydälle leivinpaperi, ja ripottele siihen sokeria ja strösseleitä.
7. Kumoa valmis pohja heti uuista oton jälkeen sokerin päälle.
8. Vatkaa kuohu vaahdoksi, ja lisää rahka. Mausta sokerilla.
9. Levitä vähän jäähtyneen pohjan päälle ensin hilloa ja sitten rahka-kuohoseos,
10. Kääri rullalle ja nauti.

Minä onnistuin pistämään torttulevyn liian ylös uuniin, ja sen pinta paloi. Niinpä minä kippasin uunista tulleen pohja ensin tyhjän paperin päälle, ja sitten kum


osin sen uudelleen tuohon sokeri-strösselipaperille, jolloin sokereita vasten oli se pinta, joka oli uunissakin pohjana. Siksi minun torttuni on niin vaalea.

Poistin sitten palaneen pinnan ja herkkua oli.




2 kommenttia:

  1. Kääretorttu on todellakin loistava valinta, kun haluaa jotain todella hyvää ja nopeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä! Miten se välillä pääseekin niin unohtumaan?! :)

      Poista