Sivut

perjantai 27. marraskuuta 2015

Rahkainen irlantilainen soodaleipä

Käytin taas hyväkseni hävikistä herkuksi -systeemiä, ja päivämääränsä kohdanneet rahkapurkit päätyivät leiviksi. Rukiisiksi soodaleiviksi.

Rahkainen irlantilainen soodaleipä (2kpl)

0,5 dl kauraleseitä
2,5 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
750 g maitorahkaa
noin 0,5 dl maitoa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, leseet, hiutaleet, sooda ja suola keskenään isohkossa astiassa.
3. Tee jauhojen keskellä kolo ja kaada rahka
ja maito koloseen.
4. Sekoita nopeasti keskenään esim. puulastalla ja kumoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille kahteen kutakuinkin yhtä suureen kasaan.
5. Muotoile jauhoja apua käyttäen leiviksi, ja tee veitsellä ristikkäisviillot leivän pintaan.
6. Paista leipiä uunin toiseksi alimmalla tasolla 30-40 min. Leipä on kypsä, kun se käännettäessä pohjaan koputtaessa kumisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti