Sivut

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Taivaalliset vaahtokarkkipopcornherkut (gluteeniton)


Popcorn on ollut aika kovassa huudossa leivonnassa viime aikoina. Istuessani autossa mieheni kanssa eilen, mietin ääneen, että mitähän herkkua voisi valmistaa valkosuklaasta ja popcornista. Ja että kotoa löytyy kyllä vaahtokarkkiakin. Vierestä tuli, että tee kakku vaahtokarkista ja popcornista ja kuorruta valkosuklaalla. Siitä se ajatus sitten lähti. Kakkua ei tullut, mutta pikkuherkkuja kasa :)


Riisimuromassasta tehtävä riisimuroherkku on amerikoissa melkoisen suosittua. Suomessa ei kai niinkään, mutta sitä käytetään kuitenkin koristeita tehdessä. Näin koristeista saa kevyempiä, verrattuna siihen, että ne olisivat tehty kokonaan sokerimassasta tai vastaavasta. Tätä riisimuroherkkua lähdin muokkaamaan tätä reseptiä varten. Yksinkertaista mutta niiiiin hyvää.


Avomieheni tosin totesi ensimmäistä suupalaa syödessään, että olisi tämä voinut olla hieman makeampaakin, mutta syötyään koko satsista reilun puolikkaan, tuli toisiin aatoksiin. Makeutta oli riittävästi. Toki jos oikein makeaa haluaa, niin päälle laitettavan suklaan määrää voi lisätä.

Vaahtokarkkipopcornherkut (gluteeniton)

Levy ennen jääkaappiin menoa.
50 g voita
250 g vaahtokarkkeja
1 pss micropopcornia
suolaa
5 palaa pandan valkosuklaata
5 palaa pandan maitosuklaata

1. Valmista popcorn mikrossa ohjeen mukaan.
2. Sulata voi mikrossa, ja lisää siihen vaahtokarkit. Sulata edelleen mikrossa pieniä aikoja kerrallaan, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kokonaan.
3. Lisää vaahtokarkkimassaan lähes kaikki popcornit. Muutama voi mennä tässä vaiheessa omaan suuhuun, ja jätä vähän koristelua varten.
Koristeltu levy
4. Vuoraa esim. uunivuoka leivinpaperilla ja voitele sitä kevyesti öljyllä.
5. Öljyä kädet ja taputtele popcornvaahtokarkkimössö astiaan tasaiseksi levyksi. Ripottele pintaan suolaa.
6. Siirrä jääkaappiin jähmettymään 2-4 tunniksi.
7. Sulata suklaat, ja koristele niillä levyn pintaa haluamallasi tavalla. Ripottele pinnalle myös loput popcornit (murskattuna).
8. Siirrä jääkaappiin siksi aikaa, että suklaat jähmettyy.
9. Leikkaa annospaloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti