Sivut

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 3 - Gluteenittomat wilhelmiinat jouluisellla twistillä


Heti alkuun pahoittelen kuvan laatua. Kamerasta oli akku loppu, oli pimeää illalla ja kuva on otettu tablet-laitteella.

Kuvassa kuitenkin on herkkuakin herkullisemmat keksit. Wilhelmiinat. Nuo keksien ikisuosikit. Tällä kertaa astetta jouluisempana.

Huomisesta luukusta paljastan sen verran, että aioin näitä kyseisiä keksejä siinä hyödyntää :)

Kardemummalla maustetut wilhelmiina-keksit:

200g voita
1 keltuainen
2 dl sokeria
reilu 2 rkl siirappia
6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 rkl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
reilut 2 tl kardemummaa

Laita uuni kuumenemaan 175 - 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, sooda, kardemumma ja vaniljasokeri.
Vatkaa toisessa astiassa pehmeä voi, keltuainen, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
Lisää voivaahdon joukkoon jauhot.
Tee pellille leivinpaperin päälle pellin pituisia tankoja. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa. (Mie tein kaksi pellillistä. Molemmilla pelleillä 3 tankoa.)
Paista uunissa noin 15 min.
Leikkaa lämpiminä paloiksi. Perinteisesti wilhelmiinat leikataan vinoittain.


2 kommenttia:

  1. Wilhelmiinat on kyllä ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on. Niin perus, mutta niin hyvää. Voin muuten kertoa, että nää kardemummaiset keksit olivat seuraavana päivänä vieläkin parempia, kuin samana päivänä syötynä.

      Poista