Gluteeniton focaccia
2,5 dl vettä
2 tl psylliumia
1 kananmuna
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl
tattarihiutaleita
3 dl gluteenitonta
vaaleaa jauhoseosta
puolikas yhden
kynnen valkosipuli
1 pss kuivahiivaa
Pinnalle
1 dl oliiviöljyä
(0,5 dl ennen uunia ja 0,5 dl uunista oton jälkeen)
puolikas yhden
kynnen valkosipuli
kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
suolaa
kuivattua basilikaa
1. Kuumenna vesi
reilusti kuumaksi ja lisää sinne psyllium. Anna turvota 10
minuuttia.
2. Sekoita joukkoon
kananmuna, hunaja, suola, kauraleseet, -hiutaleet ja tattarihiutaleet
ja pieneksi pilkottu valkosipuli.
3. Sekoita joukkoon
seuraavaksi puolet jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
Vaivaa taikinaa.
4. Lisää
oliiviöljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa joko käsin tai
koneella.
5. Kumoa taikina
leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja taputtele
tasaiseksi.
6. Laita taikina
kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan liinalla
peitettynä (itse laitoin uuniin, jonka lämmitin noin 40 asteiseksi)
7. Kuumenna uuni 225
asteeseen.
8.Pilko punasipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, puolita kirsikkatomaatit.
9. Tee kohonneeseen taikinaan sormilla syviä reikiä, ja voitele leipä oiiviöljyllä.
10. Asettele päälle tomaatit ja ripottele sipulit tasaisesti ympäri leivän pintaa. Mausta suolalla ja basilikalla.
11. Paista uunissa
15-20 minuuttia.
12. Voitele pinta
välittömästi uunista oton jälkeen oliiviöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti