Kakun ohje on alunperin Pienet herkkusuut -blogista. Muokkasin sitä vain hieman.
Mariannekakku (gluteeniton)
3 dl piimää
1,5 dl siirappia
1,25 dl sokeria
4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
vajaa 1,5 tl ruokasoodaa
1 pss mariannerouhetta
115 g sulatettua voita
Vuoan voiteluun voita ja jauhoja
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota vuoka (käytin perunajauhoja).
3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeir ja ruokasooda sekä mariannerouhe keskenään.
4. Sekoita piimä, siirappi ja sokeri keskenään.
5. Yhdistä nämä seokset ja lisää lopuksi sulatettu voi.
6. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
7. Kaada vuokaa ja paista noin 50 min.
Onpa kaunis kakku! Pitäis itsekin hankkia vähän
VastaaPoistatuollaisia erikoisempia vuokia, nyt on vain niitä tavisvuokia :)
Joo, mäkin tykkään tuosta vuoasta :) mulla ei oikeastaan olluther vuokaa ollenkaan, nii oli hyvä sauma pyytää pukilta.
Poista