Eilen täytin vuosia, ja tein tämän kakun juhlistamaan minun syntymäpäivääni. Väreissä ajatuksissa siinsi kuitenkin jo itsenäisen Suomen juhlapäivä. Lauantaiseen juhlapöytään tämä yksinkertainen kakku varmasti sopii erinomaisesti. Makujen puolesta ei kyllä ole perisuomalainen, mutta haitanneeko tuo?
Itsenäisyyspäivän juustokakku
Pohja
200 g Kardemummaisia Wilhelmiinoja
50 g voita
Täyte
3 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl Bols Blue Curacao -likööriä
4 liivatelehteä
Kiille
1,5 dl Bols Blue Curacao -likööriä
2 liivatelehteä
1. Sulata voi.
2. Murskaa keksit.
3. Sekoita voi ja keksimurska tasaiseksi massaksi.
4. Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksimurska pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin.
5. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Vaahdota kerma.
7. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon, ja jos kakku tulee aikuiseen makuun, niin lisää 0,5 dl likööriä tässä vaiheessa. Mausta sokereilla - maistele mikä määrä on sinun suusi mukainen.
8. Kuumenna 0,25 dl likööriäja sulata liivatelehdet siihen.
9. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukoon, täytettä koko ajan sekoittaen.
10. Kaada täyte jääkaapissa olleen pohjan päälle.
11, Nosta jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään.
12. Laita kiilteen liivatelehdt likoamaan kylmään veteen.
13. Kuumenna likööri (Osittain tai kokonaan - suosittelen kuumentamaan koko satsin.
)
14, Sulata liivatelehdet likööriin (Ja jos kuumensit vain osan, lisää loppulikööri nyt)
15. Anna likööri-liivatteen jäähtyä hetkinen.
16. Kaada varovasti jähmettyneen täytteen päälle.
17. Laita jääkaappin ja anna olla siellä mielellään seuraavaan päivään, vähintään 4 tuntia.
18. Koristele.
Kiva idea! Juuri mietin, mistä saisi sinistä väriä itsenäisyyspäivän leivontaan ja vastaushan on tietysti curacao :)
VastaaPoistaKyllä. Minäkin aika pitkään mietin, kunnes keksin. :)
Poista