Ja pitipä vielä mainita, että itse olen viime aikoina (kesästä lähtien) hurahtanut kaneliin melkoisesti. Sitä menee puuroihin, rahkaan, jogurttiin, kahviin...
Kanelinen juustokakku (gluteeniton)
Pohja
150 g gluteenittomia pipareita
40 g voita
Täyte
2,5 dl kermaa
300 g tuorejuustoa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sokeria (tai maun mukaan)
0,5 dl Baileys-likööriä
4 liivatelehteä
Pinnalle
Kanelia
Muita haluamiasi koristeita
1. Murskaa keksit.
2. Sulata voi ja sekoita keksimurskan sekaan.
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele piparimurska pohjan päälle.
4. Laita pohja jääkaappiin.
5. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
6. Vatkaa kema vaahdoksi.
7. Pehmennä tuorejuustoa esim. haarukalla ja lisää se kermavaahdon joukkoon.
8. Mausta seos kanelilla, sokerilla ja vaniljasokerilla.
9. Keitä Baileys (jos haluat säästää prosentteja, niin älä keitä koko satsia).
10. Sulata liivatelehdet baileysiin.
11. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita samalla.
12. Kaada täyte jääkaapissa olleen pohjan päälle. Tasoita halutessasi.
13. Laita takaisin jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mielellään yön yli.
14. Koristele.
Halusin tällä kertaa kokeilla tehdä tuommoisen hyvinkin epätasaisen pinnan ja jättää muun koristelun minimiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti