Kuvassa kuitenkin on herkkuakin herkullisemmat keksit. Wilhelmiinat. Nuo keksien ikisuosikit. Tällä kertaa astetta jouluisempana.
Huomisesta luukusta paljastan sen verran, että aioin näitä kyseisiä keksejä siinä hyödyntää :)
Kardemummalla maustetut wilhelmiina-keksit:
200g voita
1 keltuainen
2 dl sokeria
reilu 2 rkl siirappia
6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 rkl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
reilut 2 tl kardemummaa
Laita uuni kuumenemaan 175 - 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, sooda, kardemumma ja vaniljasokeri.
Vatkaa toisessa astiassa pehmeä voi, keltuainen, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
Lisää voivaahdon joukkoon jauhot.
Tee pellille leivinpaperin päälle pellin pituisia tankoja. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa. (Mie tein kaksi pellillistä. Molemmilla pelleillä 3 tankoa.)
Paista uunissa noin 15 min.
Leikkaa lämpiminä paloiksi. Perinteisesti wilhelmiinat leikataan vinoittain.
Wilhelmiinat on kyllä ihania! :)
VastaaPoistaNe on. Niin perus, mutta niin hyvää. Voin muuten kertoa, että nää kardemummaiset keksit olivat seuraavana päivänä vieläkin parempia, kuin samana päivänä syötynä.
Poista