Sivut

torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 11 - Luumuinen suklaakääretorttu (Gluteeniton)


Tämän ohjeen löysin Yhteishyvän ruokalehdestä. Vaihdoin vain gluteenijauhot gluteenittomiin. Ja lisäsin vaniljasokerin, koska se on hyvää.

Luumuinen suklaakääretorttu (gluteeniton)

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
7 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
300 g (1 prk ) luumumarmeladia
1 liivatelehti

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.
5. Kaada leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa noin 7 min.
6. Kumoa sokeroidulle voi- tai leivinpaperille. Anna jäähtyä
7. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. (anna liota väh. 5min)
8. Vatkaa kerma vaahdoksi.
9. Sekoita kermavaahdon sekaan tuorejuusto.
10. Mausta sokerilla.
11. Kuumenna sitruunanmehu.
12. Sulata liivatelehti sitruunanmehuun.
13. Kaada ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
14. Sekoita täytteen joukkoon myös luumumarmeladi.
15. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi.
16. Nosta jääkaappiin. Ja anna vetäytyä sielllä vähintään muutama tunti ennen tarjoilua.


Kuvassa näkyvä joulusiideri on muuten parasta,
mitä oon maistanut.



Torttu on parempaa, jos sen malttaa antaa olla kaapissa seuraavaan päivään.

Tortun voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti