Saapa nähdä riittääkö näitä mun juttujani 24 päivälle, mutta yritys on iso.
Liikkeelle lähdetään ihan peruspiparitaikinasta - tosin gluteenittomana.
Gluteeniton piparitaikina
2dl tummaa siirappia
Nallet ennen uunia |
3 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
250 g voita
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl psylliumia
1,5 tl ksantaania
2 tl ruokasoodaa
9 dl sunnuntai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja mausteet.
Ja uunissa olon jälkeen |
3. Sekoita jouhoihin psyllium, sooda, ksantaani ja vaniljasokeri.
4. Vatkaa voi-sokeri-mausteseokseen munat yksitellen.
5. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna maustua siellä seuraavaan päivään tai pakasta taikina.
Seuraavana päivänä.
7. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
8. Kaulitse taikina ohueksi ja ota haluamallasi muotilla pipareita ja siirrä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
9. Paista noin 5-9 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen.
Minä ostin kesällä (suurena nalle-fanina) tämmöisen söpön nalle-muotin alennuksesta ja nyt se pääsi testiin. Melko kivan näkösiä oli keksit ennen uuniin menoa, mutta astetta läskimpinä tulivat ulos sieltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti