Sivut

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri - luukku 14 - minttudaim-keksit (gluteeniton)



Siitä on jo aikaa, kun kummitätini julkaisi facebookin muistiinpanot sivullaan ohjeen aivan ihaniin daim-kekseihin.

Syksyllä kauppoihin tuli minttudaim-patukoita, ja tällä kertaa tein noita ihania keksilöitä näistä patukoista - gluteenittomilla jauhoilla tosin.

Minttudaimit ovat herkkua. Valitettavasti vain limited edition. Joistakin kaupoista saa kyllä vieläkin, mutta osasta on loppu.


Minttudaim-keksit

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja sokeria
2 minttudaim-patukkaa (a' 56 g)

1. Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.
2. Pilko minttudaimit.
3. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
4. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
5. Vatkaa vaahtoon sekaan kananmuna.
6. Sekoita joukkoon kuivat aineet. ja lopuksi daim-murska.
7. Nostele uunipellille kekoja (jätä väliä - leviää)
8. Paista noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti