Maku oli kyllä hyvä. Varsinkin jääkaappikylmänä.
Edit. Vielä parempaa hieman kohmeisena pakastamisen jäljiltä.
Sitruuna-lakritsipelti (gluteeniton)
4 kananmunaa
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g voita
1,5 dl sitruunanmehua
yhden sitruunan raastettu kuori
Kuorrutus
1,5 dl kermaa
1 pss hopeatoffee -makeisia (n.165 g)
(nonparelleja koristeluun)
1. Uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon sitruunanmehu ja raastettu kuori.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
5. Lisää vaahdon joukkoon vähän kerrallaan niin jauhoja kuin voisulaakin. Nostele taikina varovasti tasaisesti sekaisin.
6. Kaada leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle ja paista uunissa noin 30 min.
7. Jäähdytä pohja.
8. Kuumenna kattilassa kerma ja hopeatoffeet. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes hopeatoffeet ovat sulaneet ja seos alkaa hieman jämäköityä.
9. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti