Kohoamaan menossa |
5 dl vettä
1,5 dl porkkanaraastetta
3 dl grahamjauhoja
1 dl kauralesettä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl pellavansiemenruohetta
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
Kohonnut taikina |
2. sekoita joukkoon siirappi suola, pellavansiemenrouhe, porkkanaraaste ja grahamjauhot. Alusta taikinaa käsin tai koneella.
3. Lisää joukkoon muutama desi vehnäjauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa.
4. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa jauhojen lisäystä lisää myös oliiviöljy.
5. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
6. Siirrä taikina liinalla peitettynä puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan kohoamaan.
7. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, jaa taikina 12-16 osaan ja pyörittele osaset sämpylöiksi.
8. Laita sämpylät leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
9. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
10. Jos haluat sämpylöiden pintaan siemeniä, voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä tai juustoraastetta. (laitoin chia-siemeniä)
11. Paista uunissa noin 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti