Tällaisia kokeilin tällä kertaa. Peurasta tehdyn palapaistin ja juuresmuusin kanssa nämä sämpylät juuri uunista otettuna voin kera maistuivat ihanilta.
Gluteenittomat kaura-porkkanasämpylät (12 kpl)
4 dl vettä
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja (jauhoin kaurahiutaleista)
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl gluteenitonta kauralesettä
Kohoamaan menossa. |
1 rkl psylliumia
2 rkl chia-siemeniä
1, 5 dl porkkanaraastetta
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
pinnalle halutessa chia-siemeniä ja juustoraastetta
1. Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi ja sekoita siihen psyllium ja chia-siemenet. Anna turvota viitisen minuuttia.
Kohonnut taikina. |
3. Sekoita kaurajauhoihin kuivahiiva ja sekoita joukkoon.
4. Vaivaa taikinaa (itse käytin sähkövatkaimen taikinakoukkuja). Lisää gluteenittomista jauhoista noin puolet ja öljy.
5. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina alkaa irtoilla reunoista.
6. Peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
7. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi.
8. Nosta leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi ja lämmitä uuni 225 asteeseen.
9. Jos haluat laita sämpylöiden päälle juustoraastetta tai voitele vedellä ja laita siemeniä.
10. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
Laitoin puoleen sämpylöistä juustoraastetta ja toisen puolikkaan koristelin chia-siemenillä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti