Sivut

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kaurapitsit gluteenittomina




Kaurapitsit ovat yksi avomieheni all-time-favourite. Ohjeen löysin joskus muutamia vuosia sitten netistä (mutta en muista mistä), ja tein siihen pieniä omia hienosäätöjä. Ja nyt kokeilin ensimmäisen kerran näitä gluteenittomina.


Jälkiruoaksi tein eilen jäätelöannoksen, johon laitoin vaniljajäätelöä, tuoreita mansikoita, sydämen muotoisen palan tiikerikääretorttupohjan palasen ja näitä kaurapitsejä, jotka olin käärinyt rullaksi. Annoksesta tuli kaunis ja hyvänmakuinen. En vain ehtinyt/tajunnut ottaa kuvaa ennenkuin annokset olivat päätyneet jo masuihin.


Kaurapitsit (noin 45 kpl)

0,5 dl gluteenitonta kauralesettä
1,25 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,25 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria
vajaa 0,5 tl leivinjauhetta
50 g voita
0,25 dl siirappia
0,25 dl kermaa

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää loput aineet ja sekoita.
5. Laita pieniä kekoja isoilla väleillä uunipellille, koska nämä leviävät paljon. Itse laitoin 8 kpl/pelti.
6. Paista uunissa 5-8 min. Paiston kanssa kannattaa olla tosi tarkkana, koska nämä palavat hyvin herkästi. Kuten kuvasta näkyy, niin minulla muutamien keksien reunat saivat vähän liikaa väriä.
7. Jos haluat, niin keksejä voi lämpiminä muoitoilla haluamikseen muodoiksi - rulliksi käärimällä esim. pyöreän puukauhan ympärille, aaltoimaisiksi laittamalla ne jäähtymään kahden korotuksen päälle (tähänkin käy esim. ne puukauhat) tai kupeiksi jäähdyttämällä keksit lasien pohjien päällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti