Itse leipä oli niin hyvää, että minä ihan vahingossa puoli leipää mutustelin voin kera leivän vielä ollessa lämmintä. Hups.
Juustoinen soodaleipä (gluteeniton)
1,5 dl kauraleseitä
2 dl tattarijauhoja
2 - 2,5 dl gluteenitonta vaalea jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl psylliumia
250 g maitorahkaa
2 dl maitoa
1,5 - 2 dl konjakkijuustoa raastettuna
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita maito, maitorahka ja psyllium keskenään.
3. Sekoita leseet, jauhot, suola ja sooda.
4. Kaada maitorahka-seos jauhojen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
5. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste.
6. Muotoile leiväksi pellille jauhoseoksen avulla, tee pintaan ristiviillot.
7. Paista uunissa noin 30 - 40 min.
Tätä haluaisin maistaa!
VastaaPoistaMinä taas harvoin pääsen kotiin asti konjakkijuuston kanssa....syön sen matkalla Ü!
Ei muuta ku testaamaan :) tein ei-gluteenittomankin leivän konjakkijuustosta. Resepti on tulossa.
Poista