Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kääretorttu suklaisella ja rahkaisella täytteellä (gluteeniton)


Kääretorttu on jotain, mitä minä en vaan osaa. Silti yritän aina silloin tällöin. Suht nättiä rinkulaa sain tällä kertaa aikaan.


Kääretorttu suklaisella ja rahkaisella täytteellä (gluteeniton)

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte 1:
Maitosuklaalevitettä (esim. rainbow tai lidlin versio)

Täyte 2:
1 dl vispikermaa
noin 125 g maitorahkaa
muutama rkl sokeria
pari tl vaniljasokeria

1. Valmista ensin kääretorttu.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
3. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
5. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan (siivilöiden) munavaahdon sekaan.
6. Nostele taikina tasaiseksi.
7. Kaada leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista noin 8 min.
8. Pohjan ollessa uunissa levitä pöydälle leivin - tai voipaperi ja sen päälle sokeria.
9. Kumoa valmis pohja sokeroidun paperin päälle. Anna jäähtyä.
10. Valmista täyte 2. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää loput aineet. Maistele makeus sopivaiseksi sinun suuhusi.
11. Levitä ohut kerros suklaalevitettä jäähtyneen levyn päälle, ja suklaa kerroksen päälle rahkatäyte.
12. Rullaa kääretortuksi toisesta leveämmästä päästä aloittaen.
13. Käänne lopuksi niin, että sauma jää alle, ja nosta torttu jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti