Gluteenittomat viskirullat (12 - 15kpl)
50 g voita
50 g sokeria
25 g siirappia
50 g gluteenittomia jauhoja
0,25 - 0,5 tl kanelia
1 tl sitruunanmehua
2 tl viskiä
Täyte:
1 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
3 - 4 tl viskiä
2 tl vaniljasokeria
maun mukaan sokeria
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen,
2. Sekoita jauhot ja kaneli keskenään.
3. Sulata voi, sokeri ja siirappi (alkup.ohjeessa käytettiin mikroa, itse käytin pannua ja hellan keittolevyä)
4. Sekoita jauhot voi-sokeri -seokseen.
5. Sekoita joukkoon loput aineet.
6. Nostele lusikalla leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kasoja, ja levittele kasoja hieman. Jätä riittävän isot välit, sillä koko kutakuinkin tuplaantuu uunissa. Itse laitoin vain 4 per uunipelti.
7. Paista uunissa noin 6 min. Ole tarkkana paiston kanssa. Palavat helposti.
8. Anna levähtää hetken aikaa paiston jälkeen, mutta vielä keksien ollessa pehmeitä pyörittele rulliksi noin 1 - 2 cm halkaisijaltaan olevan pyöreän esineen avulla (käytin kauhan vartta ja kuorimaveitsen vartta) ja asettele jäähtymään sauma alaspäin.
9. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla loput aineet joukkoon.
10. Pursota täyte jäähtyneiden rullien sisään.
Täytteestä tuli melko löysää, mutta jääkaapissa se mukavasti jähmettyy. Tosin täytteen "märkyyden" vuoksi osa rullista pehmeni hieman liikaa. Täytettä voisi siis kokeilla varioida käyttämällä vaikkapa vain viskillä maustettua kermavaahtoa? Alkoholittoman version voi tehdä jättämällä täytteestä viskin pois ja käyttämällä rullaosaan sitruunanmehua viskin tilalta.
Näin erikokoisia onnistuin eka yrittämälläni näistä rullista tekemään. Ja jonkun verran meinasi hajoillakin. Mut onneksi ei vaikuta ulkonäkö makuun. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti