Sivut

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Konjakkijuustoa vaaleassa lettileivässä




Konjakkijuustoinen vaalea lettileipä

3,5 dl maitoa
70 g voita
1,5 - 2 dl konjakkijuustoraastetta
2 pss kuivahiivaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Pinnalle
Voisulaa
Merisuolaa

1. Sulata voi.
2. Sekoita sulaneen voin joukkoon maito. Kuumenna tarvittaessa pikkuisen, jotta nesteen lämpötila on noin 42 astetta.
3. Lisää nesteen joukkoon suola.
4. Sekoita muutamaan desiin vehnäjauhoja kuivahiivat.
5. Sekoita taikinaan juustoraaste.
6. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista eikä ole tahmaista.
7. Nosta kohoamaan lä,pimään paikkaan liinalla peitettynä noin puoleksi tunniksi.
8. Kohoamisen jälkeen jaa taikina kolmeen osaan ja letitä.
9. Siirrä leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle kohoamaan. Peitä liinalla. Anna kohota puolisen tuntia.
10. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
11. Voitele leivän pinta voisulalla ja ripottele pintaan suolaa.
12. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla oin 40 min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti