Sivut

tiistai 19. toukokuuta 2015

Baileyspasha

Mun pääsiäisohjeet tulevat hieman jälkijunassa, mutta ensi vuotta ajatellen varsin ajoissa :) Ja kai sitä voi pashaa syödä muulloinkin kuin pääsiäisenä?


Löysin täältä (Liemessä ruokablogista) ohjeen suklaapashaan. Korvasin ohjeen suklaabaileysin ihan tavallisella baileysillä ja laitoin siitä huolimatta myös suklaata sekaan - mutta en sulatettuna vaan rouhittuna. Muut sattumat jätin pois, koska talouteni miespuolinen henkilö ei ole muiden kuin suklaa"hölkkyjen" ystävä.

Baileyspasha

250 g maitorahkaa
1 dl baileys kermalikööriä
75 g voita
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
noin 50 g tummaa suklaata rouhittuna

En omaa pashamuottia, niin valutin omani kahdessa kahvisiivilässä, jotka oli vuorattu suodatinpaperilla

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahdon joukkoon baileys ja kaakaojauhe (siivilän läpi)
3. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa.
4. Lisää kermavaahto muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
5. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe - jätä osa pashan koristeluun.
6. Laita pasha valumaan suodatinpapereilla vuorattuihin kahvisiivilöihin, (jotka asetat joidenkin kippojen päälle, joihin valuu ylimääräinen neste)
7. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.
8. Kumoa pasha lau
taselle, poista suodatinpaperi ja koristele suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti