12 palaa gluteenitonta paahtoleipää
vähän reilu 300 g lämminsavulohta (punnittu nahkoineen)
100 g kylmäsavulohta
noin 1,5 rkl sitruunanmehua
150 g ranskankermaa
200 g valkosipulituorejuustoa
mustapippuria
suolaa
Kuorrutteeseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 75 g ranskankermaa
Kostutukseen
maitoa
1. Leikkaa leivistä reunat pois. Mutta älä heitä roskiin, vaan tee niistä krutonkeja :)
2. Leikkaa lohet pienehköiksi paloiksi.
3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sitruunan mehu ja mausteet. Lisää kylmäsavulohi.
4. Asettele astiaan neljä palaa leipää tiivisti. Kostuta. Laita leipien päälle puolet täytteestä ja puolet lämminsavulohesta. Tee toinen kerros samoin.
5. Asettele toisen kerroksen päälle viimeiset neljä palaa leipää ja kostuta. Laita jääkaappiin maustumaan ja kosteutumaan mielellään yön yli.
6. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja siisti reunat suoriksi tarvittaessa.
7. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Vinkki!
Jos kotoa ei löydy astiaa, johon kakun saisi kasattua tiiviisti, käytä foliota tiivistämään astia sopivan kokoiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti