Sivut

tiistai 12. toukokuuta 2015

Rieskarullat (gluteeniton)


Kiva idea vaikkapa kesän juhliin.

Gluteenittomia rieskoja ei taida kaupoista löytyä. Tein pohjaksi perunarieskaohjettani mukaillen pellinkokoisen rieskan/lepuskan. Toimi vallan mainiosti. Pienensin ohjetta hieman.

Täytteeksi laitoin pepperonimakkaraa, paprikaa ja tuorejuustoa sekä ranskankermaa, mutta esim. kalkkuna tai kinkkuleike sopisi tähän varmaan aika mukavasti.

Rieskarullat (gluteeniton)
Ennen uunia

Rieskaan
4 isohkoa perunaa (noin 5 dl muussattuna, ja vähän vettä lisättynä)
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
n. 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vähän reilummin taisin laittaa)

Täytteeseen
200 g valkosipulituorejuustoa
75 g ranskankermaa
Uunista otettuna
pepperonimakkaraa (maun mukaan, käytin ehkä noin 75 - 100 g)
Puolikas paprika

1. Keitä perunat kypsiksi, ja muussaa. Lisää sekaan hieman keitinvettä. Anna soseen jäähtyä hetki.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
3. Sekoita perunamuussin joukkoon muut aineet, ja levitä käsin leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. (Vedellä kastelluin tai jauhotetuin käsin levittämienn onnistuu mainiosti.) Pistele haarukalla reikiä.
4. Paista noin 8 - 12 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.
5. Pilko paprika pieniksi. 
6. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. ja levitä se jäähtynen lepuskan päälle. 
7. Levittele tuorejuustotäytteen päälle paprikapalaset ja pepperonimakkarat.
8. Kääri lepuska mahdollisimman tiukalle rullalle ja siirrä jääkaappiin folioon käärittynä.
9. Ennen tarjoilua ota rulla kaapista ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.



Ennen rullausta








1 kommentti:

  1. Hei, satutko muistamaan montako rullaa tuli yhdestä pellillisestä? Vaikutta hyvältä tuo resepti..

    VastaaPoista