Sivut

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Suklaanougatjuustokakkuleivokset (gluteeniton)


Avomieheni rakastaa suklaanougatjäätelöä. Yhteisen vapaan viikonlopun kunniaksi päätin tehdä meille herkuksi suklaanougatjuustokakkua. Ja koska kyseessä oli ihanaa parisuhdeaikaa, tein juustokakuista leivokset ihanilla sydänvuoilla, joita olen käyttänyt muutamissa leivoksissa ennenkin. Oikein kivat vuoat minusta.


Ohjeen löysin Pienet herkkusuut -blogista täältä, jota hieman muokkasin. Jos haluat tehdä kokonaisen kakun, tee ohjeeni tuplana. Ja seuraavan kerran, kun tätä teen aion lisätä nougatpatukoiden määrää, ehkä 1,5 kertaiseksi


Suklaanougatjuustokakkuleivokset (gluteeniton)

Pohja
100 g suklaahippumurokeksejä
20 g voita

Täyte
1 dl kermaa
1 (50g) dubbel  nougat -suklaapatukka
1,25 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla)
200 g tuorejuustoa
50 g tummaa suklaata
2 liivatelehteä
0,25 dl vettä

1. Tee dubbel nougat -kerma. Pilko dubbel nougat patukat pieniksi paloiksi ja laita kippoon. Kuumenna kerma kieuvaksi ja kaada nougatin päälle. Sekoita, kunnes nougat on sulanut kermaan. Laita pakastimeen tai jääkaappiin kylmenemään. Kerman on käytettäessä oltava kunnolla jääkaappikylmää.


2. Murskaa keksit.
3. Sulata voi ja sekoita keksimurskan sekaan.
4. Painele keksiseos irtopohjavuoan tai irtoreunaleivosvuokien pohjalle. Laita jääkaappiin,


5. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa vaniljakastike ja dubbel nougat -kerma löysäksi vaahdoksi.
7. Pehmennä tuorejuusto haarukalla ja vatkaa vaahtojen sekaan.
8. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon.


9. Kuumenna 0,25 dl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen.
10. Kaada liivatevesi ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.


11. Laita täyte pohjien päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.












12. Koristele haluamallasi tavalla.








4 kommenttia:

  1. Mua kanssa kiinnosti tuo ohje! Varmasti oli hyvää! Tosi ihanan näköisiä on sun leivokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja oli kyllä hyvää. Sen verran makean perään olen, että olis saanut olla pikkuisen makeampaa, mutta uskon, että jos sitä nougat-patukan määrää nostaa, niin korjaantuu jo sillä.

      Poista
  2. Kivan kuuloinen ohje. Pitääpä testata kesällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa. Totahan vois testata semmosena liivatteettomana pakastettuna juustokakkunakin - vois toimia.

      Poista