Kakun pupukoriste on tehty riisimuro-vaahtokarkkimassasta, ja itse etsin aikalailla tietoa siitä löytyykö gluteenittomia riisimuroja, ja tämän artikkelin mukaan riisimurot käyvät keliaakikoille. Toki, jos teet koristeita kakkuun, joka on menossa keliaakikoille, kannattaa tarkistaa heiltä, että sopiiko vaiko eikö.
Tein samoista pohjista ja samasta täytteestä kaksi kakkua. Tämän pupukakun ja kanakakun, joka oli piñata-kakku. Noin 2/3 täytteestä ja pohjista meni tähän pupukakkuun ja loput kanakakkuun, (josta tulossa kuvia myöhemmin).
Täytteen lemon curdin voi tehd valmiiksi jo etukäteen. Samoin pupukoristeet voi tehdä ennalta.
Pääsiäisen Pupukakku (gluteeniton)
Pohjat:
Sitruunainen levykakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunanmehua
Kaakaoinen levykakkupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
3,5 - 4 dl kermaa
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
1 annos itsetehtyä lemoncurdia (kinuskissan ohjeella - korvasin hillosokerin tavallisella sokerilla)
3 liivatelehteä
noin 0,25 dl kuumaa vettä
Kostutukseen
Reilusti maitoa - itsekäytin noin 2 dl tähän pupukakkuun ja se oli vähän liian vähän. Varsinkin kaakaoinen kakkupohja jäi vielä vähän kuivahkoksi
Koristeluun
3 pkt semperin suklaatikkuja
Kermavaahtoa/voikreemiä
valkoista muotoilumassaa
valkoista sokerimassaa
punaista pastaväriä
Riisimuromassaa (ohje suklaapossulta täältä) - tein puolikkaan annoksen, joka oli liikaa tähän. Ehkä jopa neljännes riittää pupuun
3 pussia suklaisia pääsiäismunia (a' 175 g)
1. Tee ensin pohjat.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen,
3, Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
5. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti.
6. Sitruunaisessa pohjassa lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.
7. Levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista noin 6-8 min.
8. Toimi toisen pohjan kanssa samoin.
9. Täytettä varten valmista lemon curd. Tämän voi tehdä jo etukäteen valmiiksi,
10. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
11. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää vaahdon joukkoon rahka ja lemon curd. Halutessasi lisää sokeria.
12. Kuumenna vesi, ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana, samalla sekoittaen, täytteen joukkoon.
Keskimmäinen kakkukerros, ennen reunojen "täydentämistä" |
14. Laita irtoreunavuoan pohjalle leivinpaperi ja pohjimmainen kerros. Kostuta pohja hyvin. laita täytettä ja ja sitten keskimmäinen kerros. Kostuta, täytä ja laita päällimmäinen kakkukerros. Kostuta. Anna olla ainakin yön yli kaapissa.
15. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja levitä kakun päälle kerros kermavaahtoa tai voikreemiä (itse yritin ensin voikreemillä, mutta kakku vaan hajoili, joten vaihdoin kermavaahtoon).
16. Aseta reunoille pystyyn suklaatikkuja. Laita pupu kakun päälle ja täytä kakun pinta suklaarakeilla.
Vaihekuvia olisi voinut olla enemmän kuin tuo yksi, mutta jäivät valitettavasti ottamatta. Ensi kerralla sitten.
Pupukakku loppumetreillään. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti