Sivut

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Mintunmakuiset mokkapalat (gluteeniton)

Tässä kuvassa ei pätkis-päästä pala.
Jostakin tuli idea, että teenpä perinteisiä mokkapaloja mintulla maustettuna. Aloin selailemaan eri blogeja, ja huomasin, että useat muutkin olivat kokeilleet samaa :) Mietin, että miten saan ja miten haluan laittaa mintunmaun näihin leivonnaisiin. Päädyin siihen, että kuorrutteeseen laitan piparminttuaromia, mutta en osannut päättää laitanko pohjaan jotakin minttuista makua tuomaan vai riittäisikö kuorrutteen minttu. Päädyin tekemään pohjan, jonka toisessa päädyssä olis pätkiksellä maustettua taikinaa ja toisessa ilman.


Käytin näihin omaa hyväksi havaitsemaani mokkapalaohjetta  gluteenittomana, mutta tein vaan puolikkaan satsin, kun käytin irtoreunasuorakaidevuokaa - 25 cm x 30 cm kokoisena.  Kuorrutetta tein täyden määrän eikä sitä tullut yhtään liikaa.

Minttuiset mokkapalat

Pohja uunista oton jälkeen. Huomaa kummassa
päässä on pätkikset.
2 munaa
3 dl sokeria
0,75 dl vettä
0,75dl maitoa
2-3 rkl kaakaojauhetta
3,5  - 4 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150 -175 g voisulaa
70 g pätkispaloja (laita tuplamäärä, jos pistät koko taikinaan :) )

Kuorrutus:
3,5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
4 rkl voisulaa
n. 4 rkl vahvaa kahvia
noin 1,5 tl piparminttuaromia (maistele lisätessä)
Pinnalle koristeita halutessa



1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata voi, ja leikkaa pätkikset pieniksi paloiksi.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, samoin maito ja vesi keskenään.
4. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
5. Lisää vaahdon sekaan maito-vesi -seos ja kaakaojauhe.
6. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen myös jauho-leivinjauhe.
7. Lopuksi voisula - sekoita  (Itse jopa varovasti vatkaimella vatkaan - pienimmällä teholla). Ota puolet taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen pätkispalat
8. Kaada taikina vuokaan (toiseen päähän pätkiksellinen, toiseen ilman) ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 min.
9. Nuole vatkaimet ja taikinakulho.
10. Ota kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.
11. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään. (En ole koskaan mitannut voita ja kahvia vaan lisännyt, niitä kunnes rakenne on tuntunut sopivalta. Monesti myös teen kuorrutetta 1,5 kertasen annoksen, koska tykkään, että kuorrutetta pitää olla ja paljon.)
12. Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele.

Koristeena sulatettua valkosuklaata ja strösseleitä.

Pätkis-pään pala.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Osaisitko sanoa mitä strösseleitä käytit näitten mokkapalojen koristeluun? Näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ku en millään muista. Ja nää oli tosiaan gluteenittomiakin. Itteänikin harmittaa kun en muista mitä nää oli, ja sopi mun mielestä kuin nenä päähän juurikin näiden koristeluun.

      Poista