Sivut

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Vaahtokarkkijuustokakkusandwich ja vaahtokarkkiriisimuromassa


Ystäväni, jäätelökioskiyrittäjä, haastoi minut kehittelemään reseptiä, jossa voisi käyttää rikki menneitä jäätelövohveleita. Ideoita tuli heti kolme, joista kahta kokeilin jo viime viikonloppuna. Tässä ohje ensimmäiseen, jossa jäätelövohvelit eivät ihan toimineet niinkuin olin halunnut. Tämä kakku oli kuitenkin ihan hyvää vohvelimurun kanssa, mutta toimii vallan loistavasti myös ilman.

Sandwich-idea toimi yllättävän hyvin. Vähän pala meinasi tosin leikatessa mennä  kasaan. Jäädytettynä kakkuna tämä voisi toimia paremmin, ja toisaalta voihan tämän tehdä ilman kanttakin. Pohjasta voi tehdä vaikka sitten pikkaisen paksumman.

Jos makean nälkä isosti yllättää, niin tätä kannattaa kokeilla. Nams!

Pohjina käytin ameriikoissa isona herkkuna toimivaa vaahtokarkkiriisimuromassaa, joka on siis erinomaista myös koristeiden tekemiseen. Riisimuromassan ohjeen löysin onnelin pikku keittiöstä täältä. Aineksia en muutellut yhtään, tein vain hieman eri lailla.



Vaahtokarkkiriisimuromassa

50 g voita
200 g vaahtokarkkeja
160 g riisimuroja

1. Sulata voi mikrossa.
2. Lisää vaahtokarkit ja sekoittele. Sulata seosta mikrossa muutamia sekunteja kerrallaan ja sekoita välissä, kunnes olet saanut seoksesta sulaa ja tasaista.
3. Lisää riisimurot ja sekoita.
4. Massan käsittely on helpompaa, kun se on hieman viilentynyttä, mutta onnistuu myös samantien, jos öljyää kädet.


Vaahtokarkkijuustokakkusandwich

Pohja
1 annos vaahtokarkkiriisimuromassaa

Täyte
Noin 250 g vaahtokarkkeja
Tilkka vettä
250 g mascarponejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
(jäätelötötterövohvelimuruja)

Koristeluun
valkosuklaata
punaista elintarvikeväriä
jäätelötötterövohvelimuruja
strösseleitä

1. Valmista riisimuromassa ohjeen mukaan.
2. Levitä pöydälle leivinpaperia, ja voitele se öljyllä kevyesti.
3. Nosta riisimuromassa paperin päälle ja ota vielä pala leivinpaperia ja aseta se massan päälle.
4. Kaulitse massasta ohut levy leivinpaperien välissä.
5. Leikkaa massata kakkuvuoanpohjan kokoiset ympyrät (2 kpl) ja siirrä jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.


6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon mascarpone.
7. Öljyä mikron kestävä kulho kevyesti ja laita vaahtokarkit ja vesitilkka sinne. Sulata mikrossa, lämmitä aina vähän aikaa kerrallaan ja sekoita välissä. Jatka kunnes saat sileän vaahtokarkkisulan.
8. Lisää vaahtokarkkisula kerma-juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.


9. Aseta irtoreunavuoan pohjalle pala leivinpaperia ja öljyä se kevyesti. Aseta toinen riisimurolevy pohjalle. 



10. Lisää pohjan päälle täyte. Jos käytät välissä vohvelimuruja, leivtä pohjan päälle puolet täytteestä, sitten kerros vohvelimuruja ja sitten loput täytteestä. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.


11. Laita kakun päälle toinen riisimurolevy ja poista kakku vuoasta. Koristele vaaleanpunaiseksi värjätyllä valkosuklaalla ja strösseleillä ja vohvelimuruilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti