Sivut

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Juustosämpylät



Näitä sämpylöitä himoitsen. Näillä herkuilla voisin varmasti jopa elää (jos mahani kestäisi gluteenia). Ah. Niin Hyviä! Tiedän, vaikken maistanutkaan. Näin. Ja haistoin. Ja katsoin vierestä, kun vieraat popsivat. Se oli mukavata se. Leipomisessa parasta on se, kun oikeasti näkee jonkun tykkäävän siitä, mitä juuri minä olen hänelle/heille leiponut.



Olen nyt tehnyt ihan vähän ajan sisään kahdesti näitä sämpylöitä. Eri nesteellä ja eri sokerilla. Molemmilla onnistuu oikein hyvin.

Juustosämpylät

5 dl maitoa tai vettä (tai näiden sekoitusta)
1,5 - 2 pss hiivaa
1 rkl siirappia tai ruokokidesokeria
reilu 1 tl suolaa
3 dl juustoraastetta
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokerijuurikaskuitua
noin 3 rkl oliiviöljyä
noin 8 dl vehnäjauhoja

pinnalle
reilusti juustoraastetta

1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita maidon joukkoon siirappi/sokeri, suola, kaurahiutaleet ja sokerijuurikaskuitu. Ja juustoraaste.
3. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja alusta taikinaan.
4. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina tuntuu mukavan kimmoisalta, mutta pehmeältä.
5. Lisää öljy jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
6. Kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
7. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa osiin - riippuen siitä kuinka isoja sämpylöitä haluat. Itse tein suht isoja - 12 kpl.
8. Pyörittele palat sämpylöiksi janosta kohoamaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
9. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
10. Ripottele sämpylöiden päälle juustoraastetta ja paista uunissa 10 - 20 min sämpylän koosta riippuen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti