Solmut ennen uunia |
Nallet ennen uunia |
Neljän siemenen sämpyläsolmut ja -nallet
250 g maitorahkaa
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
3 rkl chiansiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
2 tl suolaa
2 - 3 rkl siirappia
6-8 dl vehnäjauhoja
1. Lämmitä maito reilusti lämpimäksi, ja sekoita sitten joukkoon maitorahka.
2. Lisää maitoon siemenet, kaurahiutaleet, kauraleseet, siirappi ja suola. Anna turvota pari minuutti.
3. Sekoita muutaman jauhodesin joukkoon kuivahiiva ja alusta taikinaan.
4. Vaivaa taikinaan ja lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina alkaa irtoilla reunoista ja vaikuttaa käsiteltävältä.
5. Nosta lämpimään paikkaan nousemaan liinan alle noin puoleksi tunniksi.
6. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, ja jaa taikina noin 20 osaksi - riippuen siitä minkä kokoisia sämpylöitä haluat - ja muotoile osat haluamallasi tavalla.
7. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan noin 20 minuutiksi. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen.
8. Paista kohonneet sämpylät uunissa noin 10 - 15 min.
Solmut uunista oton jälkeen. |
Nalleraukka sai vähän liikaa väriä uunissa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti