Sivut

lauantai 2. elokuuta 2014

Neljän siemenen sämpyläsolmut ja -nallet.


Tällä kertaa päätin muotoilla sämpylöitä hieman erilaisiksi. Solmuja saa aikaan pyörittelemällä taikinasta ensin pötkylän ja sitten yksinkertaisesti laittamalla pötkylän solmuun. Nallet taas saivat muotonsa siten, että ensin taikinapalasta sivuun pieni osa, sitten isompi taikinamöykky pyöryläiseksi ja pienestä sivuun laitetusta osast muotoillaan korvat. Ennen uuniin menoa voitelu vedellä ja siemenistä silmät ja nenä :) Aika söpöjä.


Solmut ennen uunia
Nallet ennen uunia















Neljän siemenen sämpyläsolmut ja -nallet

250 g maitorahkaa
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
3 rkl chiansiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
2 tl suolaa
2 - 3 rkl siirappia
6-8 dl vehnäjauhoja

1. Lämmitä maito reilusti lämpimäksi, ja sekoita sitten joukkoon maitorahka.
2. Lisää maitoon siemenet, kaurahiutaleet, kauraleseet, siirappi ja suola. Anna turvota pari minuutti.
3. Sekoita muutaman jauhodesin joukkoon kuivahiiva ja alusta taikinaan.
4. Vaivaa taikinaan ja lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina alkaa irtoilla reunoista ja vaikuttaa käsiteltävältä.
5. Nosta lämpimään paikkaan nousemaan liinan alle noin puoleksi tunniksi.
6. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, ja jaa taikina noin 20 osaksi - riippuen siitä minkä kokoisia sämpylöitä haluat - ja muotoile osat haluamallasi tavalla.
7. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan noin 20 minuutiksi. Kuumenna sillä välin uuni 225 asteeseen.
8. Paista kohonneet sämpylät uunissa noin 10 - 15 min.

Solmut uunista oton jälkeen.

Nalleraukka sai vähän liikaa väriä uunissa.



Nallen sisus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti