Punaherukkapiiras (gluteeniton)
Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 dl punaherukoita
1 prk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Voitele piirasvuoka.
3. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
5. Vatkaa voi-vaahdon sekaan kananmuna.
6. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.
7. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
8. Laita pohjan päälle paino (esim. herneitä leivinpaperin päällä tai foliota), jottei pohja turhaan liikoja kohoile tai reunat tipu (itse tämän unohdin - amatöörivirhe :( )
9. Esipaista pohjaa noin 10 min.
10. Sekoita kermaviili, muna, sokerit keskenään.
11. Levitä marjat esipaistetun pohjalle ja kaada kermaviiliseos päälle. Levittele tasaiseksi kerrokseksi.
12. Paista uunin alaosassa vielä noin 20-25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti