Sivut

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Konjakki-sitruunakakku (gluteeniton)

Kuivakakkuna veljeni yo-juhlissa oli tarjolla konjakki-sitruunakakkua.



Konjakki-sitruunakakku (gluteeniton)

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
3 rkl konjakkia

1. Kuumenna uunia 175 asteeseen.
2. Voitele vuoka ja jauhota joko gluteenittomilla korppujauhoilla ja gluteenittomalla kauhoseoksella.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
5. Lisää kuivat aineet ja sitruunan kuori sekä konjakki, ja sekoita hyvin.
6. Kaada vuokaan ja paista uunin alaosassa 50 -55 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti