Sivut

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tummasuklaa - valkosuklaa - vaahtokarkkicookiet (gluteeniton)

Tummasuklaa - valkosuklaa - vaahtokarkkicookiet olivat yksi keksipuolen tarjottavista veljeni yo-juhlissa. Ohjeen nappasin täältä Kakkukatrilta, ja muokkasin sitä vain ihan vähän.

Nämä olivat tosi herkkua. Melko makeita tosin.



Tummasuklaa - valkosuklaa - vaahtokarkkicookiet (gluteeniton)

125g voita
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hienoasokeria
1 muna
n.4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,25 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
65 g valkosuklaata rouhittuna
65 g tummaa suklaata rouhittuna

noin 1 dl pieniksi pilkottuja vaahtokarkkeja tai minivahtokarkkeja.

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Laita noin puolet voista kattilaan ja sulata keskilämmöllä. Lämmittele voita kunnes, voi muuttaa väriään kauniin kauniin ruskeaksi. Älä polta! Jäähdytä
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa toinen puolikas voista ja sokerit vaahdoksi.
5. Lisä kananmuna ja jäähtynyt voi. Sekoita kunnolla.
6. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
7. Lisää lopuksi suklaarouhe ja vaahtokarkit. Kääntele taikinaa varovaisesti.
8. Tee taikinasta noin golfpallon kokoisia palloja leivinpaperille ja paista noin 10 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti