Sivut

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Sitruunainen hyydykekakku mustikkacurdyllärillä (gluteeniton)

Taas oli se tilanne, että jääkaapissa majaili mm. avattu tuorejuustopurkki, parasta ennen päiväyksen rahka ja yksi sitruuna, josta yksi viipale oli johonkin käytetty. Jotain kivaahan näistä piti keksiä mökkiherkuksi, ja melkoinen herkkuhan niistä (ja muutamista muista aineista) syntyi. Pohjana peruskääretorttu/levykakkupohja (jota jää tässä kyllä yli) ja pakastimesta löytyneistä mustikoista tein kakun sisään mustikkacurdin, jonka ohje on muokattu kinuskikissan ohjeesta.


Sitruunainen hyydykekakku mustikkacurdyllärillä (gluteeniton)

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatetta
noin 50-75 g tuorejuustoa
250 g rahkaa
2,5 dl creme vispiä
yhen pienen sitruunan raastettu kuori
noin puol desiä sitruunanmehua
130 g valkosuklaata

Mustikkacurd:
1 dl pakastemustikoita
1 keltuainen
0,5 dl sokeria
25g voita

kostutukseen esim. maitoa tai mehua.

1. Valmista ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita leivinjauhe perunajauhojen sekaan.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja siivilöi sitten joukkoon perunajauho-leivinjauhe. Sekoita varovasti.
4. Paista uunissa noin 6-8 min.
5. Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6. Sulata valkosuklaa. Ja sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Ja mausta se sitruunan kuorella.
8. Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto-rahka. Ja sulatettu suklaa.
9. Kuumenna osa sitruunanmehusta ja sulata liivatteet siihen. Lisää loppu sitruunanmehu.
10. Kaada ohuena nauhana muun täytteen joukkoon.
11. Maista. Lisää sitruunanmehua ja tai laita sokeria jos siltä tuntuu. Minusta noilla määrillä tuli kivasti sitruunaisen raikas, eikä kaivannut lisämakeutusta.
mustikkacurdin laiton jälkeen.
12. Kaada täyte silikoniseen rengasvuokaan, ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.
13. Valmista mustikkacurd. Sulata mustikat ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella.
14. Laita kattilaan sose sekä sokeri ja keltuainen.
15. Kuumenna kunnes kiehahtaa, koko ajan sekoittaen. Jatka kuumennusta miedommalla lämpötilalla kunnes seos hiukan sakenee.
16. Siirrä kulhoon, ja laita kulho kylmään vesihauteeseen, ja anna jäähtyä.
17. Lisää voi pienehköinä palasina ja vatkaa vaahtomaiseksi.
18. Ota kakku pakkasesta, ja tee siihen esim. sormella tai lusikalla ura ja lusikoi mustikkacurd sinne.
19. Leikkaa levykakkupohjasta vuoan suuaukon kokoinen pala ja laita se vuokaan päällimmäiseksi.
20. Kostuta pohjaa hieman haluamallasi nesteellä (itselläni ei ollut kuin viinimarjamehua, siksi hassu väri :) )
21. Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. MIelellään yön yli.
22. Kumoa kakku lautaselle. Jos ei meinaa irrota, niin sivele kumotun vuoan ulkopintaa kostealla kuumalla rätillä, niin lähtee irtoamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti