Sivut

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Helpot ja mehevät suklaarouhemuffinit (gluteeniton)


uunista oton jälkeen
Mieheni siskon tyttö oli meillä kyläilemässä, ja innostui kovin kun ehdotin, että yhdessä leivottaisiin jotakin. Annin uunissa -blogissa olen monen monta kertaa katsellut helppoa muffiniohjetta, ja miettinyt, että sitä pitäis kokeilla, mutten vain ollut saanut aikaiseksi. Nyt oli sen aika. Annin uunissa muffineita on tehty mansikoista, mustikoista, puolukoista ja vadelmista. Me päätimme laittaa taikinaan suklaata marjojen sijaan. Toimi. Ihanan helppo ohje 8-vuotiaan tytön melkein kokonaan itse tehdä, ja tuli oikein meheviä. Tässä alkuperäinen ohje. Vehnäjauhot vaihdoimme myös gluteenittomiin jauhoihin.


Helpot ja mehevät suklaarouhemuffinit (gluteeniton) (n. 14 kpl)

maitosuklaamuffini

3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 rkl leivinjauhetta
100g voita
150g maustamatonta jogurttia
2 munaa
noin 40 g valkosuklaata
noin 40 g maitosuklaata

valkosuklaamuffini
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ja laita muffinivuoat valmiiksi.
2. Rouhi suklaat. Mutta älä sekoita niitä keskenään.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sulata voi, ja sekoita toisessa kulhossa voisula, jogurtti ja munat keskenään.
5. Yhdistä kuivat aineet voimunaseokseen. Sekoita tasaiseksi. - älä vatkaa.
6. Jaa taikina puoliksi, ja lisää toiseen puolikkaaseen maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa.
7. Jaa taikina vuokiin, ja paista uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti